لذت غواصی

لذت غواصی

آیا کاربرد قوانین فیزیک را در غواصی می دانید ؟ و آیا می دانید چگونه این قوانین در غواصی بر ما تاثیرگذارند؟ جهت آشنایی دوستان عزیز غواص مطلبی تحت عنوان کاربرد قوانین فیزیکی در غواصی خدمت دوستان عرض می کنم. در ادامه مطلب بخوانید …

divingggg
  • قانون بویل ماریوت :

که می گوید حجم با فشار رابطه معکوس دارد. این قانون برای ما چند پیام دارد اول آنکه با فرود در عمق و ازدیاد فشار در صورت عدم استفاده از اسکوبا حجم ریه کاهش می یابد و پس از بازگشت به سطح به حالت اولیه ی خود بر میگردد ، اما در صورت استفاده از اسکوبا حجم ریه در فرود تغییری نمی کند ، پس حبس نفس در این شرایط باعث تغییرات ناگهانی در حجم ریه شده و ممکن است باعث آسیب دیدگی ششها بخصوص در صعود شود. دوم اینکه در حالت فرود به عمق با کاهش حجم به دلیل ثابت بودن وزن گاز (هوا) جرم حجمی افزایش می یابد و در صورت استفاده از اسکوبا تراکم هوا زیاد می شود ، پس هر چه عمق بیشتر شود هوای مصرفی بیشتر خواهد شد . پس در غواصی با اسکوبا از حبس نفس جدا خوداری کنید و در صورت غواصی در عمق بیشتر هوای شما زودتر تمام می شود ، پس مرتب میزان هوای تانک را چک کنید تا غافلگیر نشوید .

  • قانون دالتون :

این قانون بر فشار نسبی یا فشار جزئی گاز ها دلالت دارد ، و در غواصی حاکی از آن است که با توجه به اینکه هوا متشکل از ۲۱% اکسیژن و ۷۸% نیتروژن است پس با فرود در عمق فشار جزئی اکسیژن افزایش می یابد و از انجا که در بدن انسان آستانه تحمل فشار نسبی اکسیژن ۱/۴ است و بیشتر از آن وارد محدوده خطر و حتی بیش از فشار نسبی ۱/۶ وارد محدوده سیاه یا مرگ می شود بنابراین در غواصی اسکوبا محدودیت عمق نسبت به نوع هوای تنفسی خیلی جدی است و تجاوز از محدودیتهای عمق ممکن است منجر به صدمات جدی در بدن شود .
قانون چارلز : با توجه به این قانون که دلالت بر تغییر حجم یا فشار بر اثر تغییر دما دارد ، و از آنجا که تانک غواصی حاوی هوایی با فشار بالا و حجم ثابت است پس با تغییر دما فشار هوای تانک نیز تغییر می کند ، برای محاسبه تغییر فشار هوای تانک فرمولی وجود دارد که خلاصه و رند شده این فرمول تغییر میزان ۰/۶ بار برای هر درجه سانتیگراد است ، لازم به ذکر است این عدد برای محدوده فشار بالا مثلا بیش از ۱۵۰ بار است . پس برای غواصی به دمای هوا و دمای آب جهت تغییرات فشار تانک توجه کنید .

  • قانون هنری :

چنانچه گاز در مجاورت مایع و تحت فشار واقع شود ، گاز در مایع متناسب با فشار جزئی گاز حل می شود ، پس به زبان ساده و با توجه به این قانون نیتروژن هوا در ریه در مجاورت خون قرار میگیرد که در حین غواصی با افزایش فشار در خون حل می شود ، از آنجا که بدن انسان میزان خاصی از نیترون را تحمل می کند پس محدودیتهای جدی در زمان غواصی وجود دارد و این محدودیتها در جداول غواصی مشخص شده است و عدم رعایت محدودتهای زمان برای غواصی می تواند منجر به بیماری های جدی مانند نایتروژن نارکوسیس و یا پس از صعود بیماری فشار گردد .
قانون ارشمیدس : هر جسمی که در آب فرو رود به اندازه حجم خود آب جا بجا می کند ، اگر وزن آب جا بجا شده از وزن جسم کمتر باشد جسم غرق می شود و اگر وزن آب جابجا شده بیشتر از وزن جسم باشد جسم شناور می ماند ، این قانون در غواصی تعیین کننده شناوری است ، پس با توجه به قانون ارشمیدس میزان وزنه ی کمربند خود را به اندازه واقعی مشخص و استفاده کنید ( مهارت eye level یا تنظیم چشمی ) و از بستن وزنه اضافی خود داری کنید چرا که باعث اتلاف هوای شما جهت تنظیم شناوری و همچنین خستگی شما در اثر تقلا برای حمل وزنه می گردد .

xbuceo.jpg.pagespeed.ic.9SPz8ZJ8-f
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.